Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lita inte på gruvbolagen

Artikel 25 av 41
Planerna på gruvbrytning i Oviken
Visa alla artiklar

Annons

Ni politiker, vet ni om att vi inte behöver kompromissa med utländska intressen och gruvbolag som vill exploatera vår natur och bedriva gruvdrift, och slå ut vår vattenförsörjning samt vår möjlighet att leva ekologiskt och långsiktigt på vad naturen har att ge?

Tar ni in utländska intressen som har ekonomiska resurser kommer vi inte få ut dem ur vårt län. Vår natur och vi medborgare kommer att allvarligt skadas både hälsomässigt och ekonomiskt. Våra förutsättningar för att kunna leva i samklang med naturen kommer att berövas oss.

Vi vill:

- kunna leva i samklang med naturen och leva ekologiskt

- sköta om mark och skog så vi kan utveckla våra produkter inom dessa områden på ett hållbart och långsiktigt sätt.

- fortsätta odla ekologiskt och utveckla dessa näringar.

- även fortsättningsvis ha tillgång till rent vatten och behålla våra förutsättningar att leva av vår natur.

Politiker och administratörer: Sluta förhandla med utländska intressen och gruvbolag som endast ser till den egna börsen och "marknadens intressen". Stå upp för jämtländska medborgarnas behov av en ren natur och rent vatten.

Tro inte på exploatörernas löften om att allt är lugnt. Då sköter ni inte era uppgifter och företräder inte era väljare i vår region. Det bästa som kan ske i så fall är att ni byts ut.

En observatör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel