Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Löjligt låg skattesänkning för oss pensionärer

Annons

Jag hörde på tv-nyheterna att regeringen skulle sänka skatten för oss pensionärer med 200 kronor. Ja, vad tänker man då? Det är två hamburgare med pommes och dricka eller två pizzor. Det är ju löjligt att bara komma med ett sådant förslag.

Se till att vi slipper betala mer skatt än dem som jobbar i stället, och se till att hjälpa dem som är fattigpensionärer, för dem finns det gott om.

Men det tänker inte regeringen på – där har de ju det gott ställt med sina löner och arvoden både hit och dit. De behöver ju inte tänka på när de blir pensionärer för då får de det gott ställt ändå.

De skulle få leva på vad en fattigpensionär har i dag under ett halvår eller ett år, då hade det kanske blivit andra beslut.

Det är som någon skrev, att man har uppfunnit nästan allt som går att uppfinna – läsk utan socker, öl utan alkohol, kaffe utan koffein – men en regering med människor som tar vettiga beslut, det lär vi aldrig få se.

Jan Holmgren, ordförande i PRO Lit-Häggenås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel