Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Löser en större befolkning regionens problem?

Det känns närmast löjeväckande att se alla initiativ och glada utrop inför försöken att locka hit fler människor. Både kommunen och privata företag kan synas med lockrop till den fina naturen och det stressfria livet.

Vad människor vill ha och har behov av må vara individuellt men grundläggande sjukvård och infrastruktur är nog de flesta överens om att det behövs.

Så vad har jag fått erfara sedan min flytt hit?

Fritt från minnet så har jag köat hos Folktandvården sedan 2015, och nu 4 år senare finns det ingen ljusning för kön "har inte rört på sig sen 2015". Vilken otur för min tandhälsa och tillit till regionen.

Barn som behöver remiss till vård? Absolut, du får en bekräftelse där datumet utelämnats för att undvika att påminna "kunden" om vårdgarantin. Vid påminnelse och förfrågan så fanns det visst en tid inom 3-månaders-gränsen, nämen, vilken slump.

När jag sökte vårdplats för psykisk ohälsa på den hälsocentral jag själv valt, blev jag anvisad till en annan hälsocentral som jag ej listat mig på. Efter ett mail till regionens administratörer och hänvisning till reglerna på 1177, så fick jag en ursäkt och vårdplats. Typiskt att det skulle krävas, men det löste ju sig! Hur många lät bli att ifrågasätta?

Jag kan förstå att regionen har gått med förluster i flera år. Men den nivån av motsträvighet jag mött får en nästan att tro att det är satt i system för att minska arbetsbelastningen och frisera mätvärden ytterligare.

Skulle regionen verkligen få sina problem lösta av att fler människor flyttar hit?

Är det ens legitimt att locka hit människor, när man har dessa "utmaningar"?

Läget är nog bra värre än vad invånarna vet ... och då vet vi redan att det är illa.

Tveksam

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel