Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lövberga har fantastisk pedagogik och lärmiljö

I utredningen om grundskolor och förskolor i Östersunds kommun står: ”Bristerna i lär- och arbetsmiljöerna på Litsvägens förskola, Hjortens förskola och den externt förhyrda Lövberga förskola bedöms vara så stora att en avveckling av förskolorna vore lämpliga sett ur ett lär- och arbetsmiljöperspektiv.”

Samt: ”Så snart det är möjligt avveckla Litsvägen, Hjorten och Lövberga förskolor. I målbilden är dessa ej avvecklade trots att de direkt ej är lämpliga ur ett arbetsmiljö- och verksamhetsperspektiv”.

Ny utredning: Kraftig elevtillväxt i centrala Östersund – men skolor hotas i både Ångsta och Fåker (23 oktober)

Jag kan bara tala för Lövberga, men den som skrivit detta har antingen väldigt lite kunskap eller väldigt dåligt omdöme. Lövberga har fantastisk pedagogik och lärmiljö. Jag jobbar både som neuropsykolog och med arbetsmiljö fackligt, så jag vågar påstå att jag kan bedöma det.

Det är otroligt tragiskt att ni ska lägga ner små förskolor och tränga ihop våra barn i stora kontorslandskap. Sedan försvarar ni det med att det ska finnas ”skärmar” och att de ska vara ute olika tider (vilket vi vet resulterar i att de knappt är ute alls, enligt både enkel matematik och era andra redan misslyckade exempel). Inte hjärnvänligt ens för normalfungerande barn.

Hjärnan är gjord för att träffa lika många barn som på en förskola på ett helt liv. En överbelastad hjärna blir utmattad, stressad och går sönder. Risken för skador, sjukdom, psykisk ohälsa och olyckor ökar. Och detta är våra små barns hjärnor. Inte kostnadseffektivt eller etiskt på lång sikt.

Utöver detta skriver ni sådana dumheter om våra fantastiska pedagoger som sliter ihjäl sig med dåliga löner och innerligt engagemang. Kränkande. Bättre pedagogisk och psykologisk lär- och arbetsmiljö kan man inte önska.

Slutligen får både vi föräldrar och personal i vanlig ordning höra dessa dumheter från media först och inte ledningen. När vi skriver till nämnden blir vi skickade till en chef som säger att hen inte kan svara på våra frågor.

Vi tappar helt förtroendet när vi ser detta oproffsiga och direkt felaktiga resultat i utredningen. Fy skäms på er!

Jenny

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel