Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lyssna när sjuksköterskor och läkare säger vad som behövs!

Jag trodde aldrig att jag skulle vara en sån som skriver insändare. Jag trodde heller inte att jag skulle få en tumör i sköldkörteln.

Men jag skriver en insändare och jag har en tumör. En tumör som man tydligen inte kan säga om den är elakartad eller inte trots biopsi, utan istället hamnar i en riskskala från 1–6. Min har risken 3–4 för att vara elakartad. Så nu ska halva sköldkörteln och tumör opereras bort.

Problemet är bara att det inte går att operera förrän efter sommaren. Eller senare. Det går inte ens att boka in en tid efter sommaren för operation. För det finns inga sjuksköterskor varken på operation eller på kirurgavdelningen för att ta hand om mig under och efter operationen. Ingen vet heller när det kommer att finnas.

Du som läser det här har säkert också läst om att det är kris och kaos på vissa avdelningar på sjukhuset. Jag har också läst det och tänkt att ”det är ju hemskt”. Men också tänkt att det är fantastiskt att läkare och sjuksköterskor ändå protesterar tillsammans. Sedan som säkert många bara fortsatt vidare till nästa artikel utan att lägga mer vikt vid det.

Nu är situationen en helt annan. Jag förstår varför personalen försöker göra sig hörda på alla sätt som går. Det är ju de fantastiska läkarna och sjuksköterskorna som träffar såna som mig. Som kanske har cancer men den diagnostiseras inte förrän det är för sent. Som har ångest, svårt att sova, gråter till och från.

Ja, listan på det som händer när vården inte fungerar är lång. Det är därför de här fantastiska personerna går ut i media och berättar hur det är och vad som krävs för att få till en ändring. Tyvärr verkar det som att du som har möjlighet att göra en förändring inte lyssnar.

Den här insändaren är till dig som är med och tar beslut om sjuksköterskornas scheman och löner. Ta en stund att fundera på hur det skulle kännas om du, eller ännu värre, ditt barn har en tumör som kan vara cancer. Eller till och med är det. Jag tror att du som jag tycker att varje dag i ovisshet och väntan är en dag för länge.

Så snälla, lyssna och se de sjuksköterskor och läkare som på alla sätt försöker säga vad det är som behövs för att de ska vilja jobba inom vården och på sjukhuset. Vi behöver dem.

Jenny

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel