Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lyssna på kritiken mot Storsjö Strand

Seniorarkitekten Lennart Köpsén och hans kolleger, arkitektstudenten på KTH, Olle Björkebaum, och Margareta Winberg, ordförande i Östersunds kyrkoråd och hennes kolleger, har påtalat det olämpliga i att bygga femvåningshus på Storsjö Strand.

I slutet av 1980-talet kom jag Lennart Köpséns kunskaper nära då han ritade om Televerkshuset på Kyrkgatan 60 invändigt, och som sedan blev verklighet med mycket nöjd beställare. Alla anställda fick fina kontorslokaler med antydan till ett skepp att arbeta i.

Östersund–Frösön är en pärla att verkligen gå varsamt fram med. Alla förutsättningar finns att ta vara på det unika och fina med länets stad. Bevarandet av Storsjöstranden är bara ett exempel. Lägg all grader av anseende åt sidan och lyssna på de tre som representerar ett snitt av vårt samhälle.

Med bästa hälsningar från televerkaren som har bott på Frösön, i Östersund och numera i Lit, och som älskar vår stad och fortfarande beundrar Televerks- och Posthuset på Kyrkgatan 60, som byggdes i senromantisk stil och togs i bruk i slutet av 1911.

Sture Björk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel