Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: M: Helt rätt att mer idrott och rörelse behövs i skolan

Jag vill tacka 7C Nyheden för en mycket klok insändare, vi moderater håller med om vikten kring mer idrott och rörelse i skolan.

INSÄNDARE: Mer idrott i skolan! (6 mars)

Barn och unga är särskilt prioriterade i vår kultur- och idrottspolitik, där vi vill forma en idrottspolitik som når alla. Därför har vi drivit på regeringen för mer idrott och rörelse i skolan, genom att bland annat utöka antalet idrottstimmar med 100 timmar och få in mer av rörelse i skolan under hela dagen.

Vi driver även en satsning kring idrott på fritids, där Svenska Skolidrottsförbundet ges i uppdrag att utforma ett projekt där idrotten blir en ännu tydligare del av fritidshemmens verksamhet.

Detta är viktigt, inte minst med tanke på att bekämpa det utanförskap som även avspeglar sig även i barns och ungas idrottande. Många har svårigheter att begränsa aktiviteter i ett allt större utbud, andra blir allt mer passiva, inte sällan barn och unga från socioekonomiskt utsatta miljöer.

Här behöver vi samverka mer med idrottsrörelsen för att de bättre ska nå de barn och unga som inte lika lätt nås av idrottsföreningarnas verksamhet.

I övrigt vill jag säga att klass 7C Nyheden har helt rätt i det som man skriver. Jag kommer gärna och träffar er för att prata om vikten av mer idrott och rörelse i skolan.

Saila Quicklund (M) riksdagsledamot Jämtlands län och idrottspolitisk talesperson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel