Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: M: Mer samarbete krävs om Långforsen – inte strider

Vi moderata ledamöter i Jämtkraft AB:s styrelse och politiker i ägarkommuner Östersund, Krokom och Åre är bekymrade över den konflikt som seglat upp mellan kommunstyrelsens ordförande i Östersund och Krokom, med anledning av eventuellt nya ägardirektiv till Jämtkraft beträffade Långforsen.

Alldeles oavsett vad man har för åsikt i den minst sagt infekterade frågan om eventuell ombyggnad av Långforsens kraftstation, så måste vi alla kunna resonera som ansvarsfulla politiker.

Jämtkraft AB har erhållit tillstånd i högsta juridiska instans, samtidigt finns en lokal förening som önskar återställa forsen som den såg ut före 1918. En sådan åtgärd behöver noga beskrivas och prövas utifrån flera olika aspekter. Ett arbete som vi hoppas nu pågår.

Vi föreslår att de tre ägarna genomför ett nytt ägarsamråd där samtliga möts utan låsningar.

Varken Jämtkraft som företag eller någon av ägarkommunerna vinner något som helst på en schism mellan de tre ägarna till Jämtkraft. 

Vi föreslår att de tre ägarna genomför ett nytt ägarsamråd där samtliga möts utan låsningar.

Som vi ser det finns det flera möjliga utvägar hur man kan lösa frågan. Låt oss pröva dessa förutsättningslöst utan misstro och förutfattade meningar. Våra tre kommuner, liksom övriga kommuner i Jämtlands län, behöver mera, inte mindre samarbete.

Pär Jönsson (M) oppositionsråd Östersunds kommun

Björn Hammarberg (M) kommunalråd Krokoms kommun

Fredrik Eliasson (M) kommunstyrelsen Åre kommun

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel