Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: M och C tar ansvar för ekonomin i Berg

Fri kulturskola, mer resurser till biblioteken och medel till fler skol-IF, är några av de satsningar som vi moderater och centerpartister vill göra under 2018. Allt som sägs eller skrivs om att vi inte skulle vilja göra det, är felaktigt.

Att vi skulle ha ändrat oss i sista sekund är också felaktigt. Redan i början på veckan då vi fick kännedom om det ökade underskottet, meddelade vi att vi skulle komma med ett nytt förslag till kommunfullmäktiges sammanträde.

Det stora problemet är att det fram till i dag fattas 7 miljoner kronor i verksamhetsnämnden. Då det återstår en del av året finns även risken att underskottet blir ännu större, vilket innebär att vi har en kostnadsmassa som följer med in i 2018 års budget. Så länge vi inte har koll på ekonomin eller gör åtgärder för att minska underskottet är det inte försvarbart att starta upp nya verksamheter.

Medel för de satsningar som vi är överens om med majoriteten, men som vi i M och C anser att det just nu inte finns pengar för, har avsatts i en pott som kan beslutas av kommunfullmäktige under året.

Vi har också ställt krav på en handlingsplan för att komma till rätta med underskottet. Fixar vi det, kan vi också satsa. Det är att ta ansvar för skattebetalarnas pengar!

Elise Ryder Wikén (M)

Berit Johansson (C)

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel