Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: M: Tråkigt att S och C sa nej till lunchkuponger för gymnasieelever i Berg

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Just nu upplever vi en situation vi aldrig tidigare varit med om.

Vi försöker hantera ett virus som vi inte vet hur det beter sig, hur det kommer att utvecklas och vilka konsekvenser det får för individer och för samhället.

Sjukvården mobiliserar samtidigt som bristen på sjukvårdspersonal gör att arbetsbelastning och oro är mycket kännbar.

Parallellt med detta uppmanas vi till social distansering för att minska smittspridning vilket för att samhället mer eller mindre tagit paus. Många arbetar hemifrån och universitet och gymnasieskolor är stängda.

Det här får stora konsekvenser för vårt näringsliv. Ett näringsliv som måste upprätthållas för fortsatta skatteintäkter, arbetstillfällen och bibehållen service.

Många vill bidra och nya idéer föds och hjälper till att milda och underlätta. Inför tisdagens kommunstyrelse i Berg föreslog moderaterna att kommunen skulle erbjuda samtliga gymnasieelever kuponger för lunchlådor hos lokala matställen. På så sätt skulle de som idag studerar hemma få en näringsriktig lunch samtidigt som det lokala näringslivet stöttas i en svår tid.

Tyvärr valde Socialdemokraterna och Centerpartiet att avslå vårt initiativärende vilket vi tycker är otroligt tråkigt. Vi behöver alla kraftsamla tillsammans för att stötta våra lokala näringsidkare för att de ska klara sig ur pågående coronapandemi.

Daniel Hillbom (M), Daniel Danielsson (M), Kent Karlsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel