Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Makt till vilket pris som helst

Underligt, mäkta underligt att en, vilken avgivit löfte till två, sviker sitt löfte som riksdagsledamot. En nyttig idiot som i sitt löfte till sin avkomma sviker i runda slängar 7,5 miljoner röstberättigade. Snyggt jobbat Björklund!

Nästa nyttiga idiot: Centerns (tidigare Bondeförbundet) bålda ledare Annie Lööf, vilken är SD:s mest högljudda kritiker, är uppenbart totalt renons på historiken hos det parti hon leder. Eller ljuger hon medvetet om partiets kända historik vad avser antisemitism, främlingsfientlighet, rasbiologi (se Christian Dahlgrens ledarkrönika i Sydöstran) med mera?

Ni har förstås rätt, ni Einsteins lärjungar; 82 procent röstade inte på SD! Å andra sidan röstade drygt 95 procent inte på MP! Nästan 95 procent röstade inte på L! Drygt 91 procent röstade inte på C!

I vad mynnar er retorik? Att SD är större än L och C tillsammans. Men det har vi som inte gått i Björklunds (Eller Fridolins) skola konstaterat utan större ansträngning.

Nu ser vi vad Annie Lööf haft i den berömda kikaren: Statsminister!? En barnunge utan livserfarenhet. Alls icke ovanligt bland de av Guds nåde folkvalda. I mitt tycke ignorant, gapig och fullständigt ointresserad av Sverige och dess framtid. Makt, makt, makt! Till vilket pris som helst.

För mig framstår Annie Lööf som riddaren av den sorgliga skepnaden (Don Quijote) följd av sin vapendragare Sancho Panza (Jan Björklund). Väderkvarnarna torde vara SD. De snurrar, trots ovannämndas idoga försök att sätta en lans i maskineriet, oförtrutet vidare.

Såväl Annie Lööf som Jan Björklund bör, enligt mitt förmenande, snarast (utan att passera gå) krypa tillbaka under den sten varifrån de olovligen avlägsnat sig.

Uppenbart har Annie Lööf missuppfattat regeringsformens första kapitels första paragraf: All offentlig makt utgår från folket. Uppenbart har Lööf missförstått utgår.

Nej det är inte som favoritvinet på Systembolaget, att det utgått ur sortimentet. Alltså inte längre är tillgängligt. Men, så blir det när man ger sig på svåra uppgifter.

Paulus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel