Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Man skäms över hur Odensala sportfält missköts

Man riktigt skäms över hur Östersunds kommun missköter skötseln av Odensala sportfält. Planerna 4  och 5 får nu visserligen ett eget bevattningssystem, men gräsytorna i övrigt har mycket att hämta. Ojämnheter, grästuvor är bara en liten del.

Satsningen på plan 9, den som är i närheten av hästen, är rent ut sagt bedrövlig. Anlades för några år sedan av ett företag som inte borde få hålla på med liknande saker. Att inte kommunen här gått in och begärt skadestånd är en gåta. Även övriga planer måste nog anses även de vara i undermåligt skick.

Näten på de fotbollsmål som står utställda är fulla av hål. Bollarna går många gånger rakt igenom. De är lappade och lagade av ledare med allsköns materiel för att de ska vara användbare för seriespel.

Kommunen har drastiskt minskat på den stackars personal som ska sköta om anläggningen – ja, de har inte enbart Odensala sportfält inom sitt arbetsområde, utan samtliga anläggningar som sköts av kommunen. Även på de anläggningarna kan man se bristande underhåll. Nu ska nog ingen skugga falla på vaktmästarna, de gör vad de har medel till.

Vi har kunnat läsa om hur Krokoms anläggningar ser ut. Dessa är i toppskick. Hovängen i Ås är ett talade exempel på detta. Jämna och fina gräsytor. Östersund profilerar sig att vara en idrottskommun. Snacka om falsk marknadsföring.

Avslutningsvis kan vi med facit i hand konstatera det var en evinnerlig tur att det i år inte blev någon Storsjöcup. Våra grannar i väst hade då aldrig kommit tillbaka.

Blir det någon Storsjöcup nästa år är det redan försent att göra något åt planerna. Man kan inte förbättra under innevarande år, utan detta måste ske löpande åren innan.

Frustrerad Ope-ledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel