Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Många busschaufförer i Östersund uppträder olämpligt

Jag måste nu ta bladet från munnen vad gäller busschaufförernas uppträdande på stadsbussarna i Östersund.

Eftersom jag åker buss varje dag så har jag vid otaliga tillfällen fått bevittna en rad av dessa chaufförers otrevliga beteende gentemot passagerare.

Sally Engberg, 74, blev avkastad från bussen då hon ville betala resan med kort – god granne kom till hennes undsättning: ”Jag blev bestört” (23 april)

Det senaste exemplet var 22 april när en man försökte som det heter ”blippa” sin enkelbiljett. När detta inte lyckades utgick chauffören genast från att mannen hade förbrukat sin biljett – inte för en sekund kunde han tänka sig att det kanske var något fel på bussens biljettavläsare. Mannen tog då fram sitt kvitto som visade att han köpt biljetten på busstationen bara någon minut tidigare.

Där hade man kanske kunnat vänta sig ett ”okej, jag ber om ursäkt” från chauffören, men icke! Han bara muttrade något.

Nu när nya rutiner har införts på bussarna har detta eskalerat ytterligare. Jag har vid ett flertal tillfällen hört och sett chaufförer agera med svordomar och skrikande gentemot passagerare som bland annat försökt betala med kort.

Det är inte så konstigt att man tror att det går att fylla på busskort och även köpa biljett med kort på bussen, eftersom detta står i informationen på hemsidan.

Jag kommer att i fortsättningen dokumentera otrevligt beteende och visa upp detta för bussbolagets ansvariga.

PEP

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel