Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Människor utan e-post diskrimineras av länsstyrelsen

Annons

Enskilda tjänstemän inom Länsstyrelsen Jämtlands län diskriminerar människor i sin yrkesutövning.

Under fem arbetsdagar försökte jag få kontakt med en handläggare, utan resultat. Personal i växeln upplyste om att handläggaren var i tjänst och var uppsatt som tillgänglig för att ta emot telefonsamtal.

Trots detta möttes jag av en telefonsvarare med handläggarens uppmaning att använda e-post. När jag påpekade för personalen i växeln att jag saknar e-post så skulle de lämna meddelanden till handläggaren att han skulle ringa mig, vilket han inte gjorde trots ett flertal uppmaningar.

Med tjänstemannens agerande att vägra tillämpa telefonkontakt så förvägras människor sina rättigheter gentemot en statlig myndighet, vilket är allvarligt.

Om handläggarens agerande, att göra sig oanträffbar, är korrekt utifrån länsstyrelsens policy innebär detta att vissa grupper, människor utan tillgång till e-post, ställs utanför samhället. Länsstyrelsen bör ju vara medveten om att det finns boende i glesbygden där bredband via fiberkabel saknas och där dålig mobiltäckning råder, och därmed saknas tillgång till ett fungerande internet.

Johan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel