Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Märkliga satsningar i Östersund

Håller fullständigt med Hildegun Forslund som kritiserar att Östersunds kommun bekostar en tatuering av snöhjärtat. Vilket trams.

INSÄNDARE: Det låter som ett aprilskämt att kommunen ska bekosta tatuering (27 februari)

Låg kostnad enligt Sylvia Nord. Vad händer om den tatuerade får en skada?

INSÄNDARE: Svar: Ett tatuerat hjärta visar på en varaktig kärlek (2 mars)

Hur mycket har långbänken om Långforsen kostat oss i tid och pengar, och kommer att kosta? Men det är ju så Östersunds kommun arbetar, man sitter och vänder blad.

Man satsade 300 000 kronor till en storbildsskärm på torget för 90 minuter, och 500 000 finns för nedrustning av Litsbacken, alltså 800 000 tillsammans. Det borde ha räckt långt till en upprustning i stället.

I det fallet har man glömt miljöförstöring och Parisavtal om Litsborna måste åka bil flera mil för att åka i backe, något man hela tiden åberopar när det gäller expresscykelvägar.

När man i dag, speciellt vissa tider, åker Krondikesvägen–Genvägen får man närmast stå i kö. Hur blir det då inte att trängas med expresscykelväg, som efter Brunflovägen? Hur många cyklar i, till och från Östersund under vinterhalvåret? Hur kan man jämföra Östersund med Örebro?

Om man nu har så mycket pengar så man kan slänga ut 1,2 miljoner på ÖFK, då bör man först se till att vi som bor här kan känna oss trygga. Det finns inte bostäder för hemlösa.

Nedläggning av nödvändiga inrättningar för besparing, sämre sophämtning, sämre snöröjning och så vidare. Vad har kommunen att erbjuda för den som eventuellt vill flytta hit, när man inte anstränger sig det minsta för att få hit jobb? Biltema till exempel.

Ulla Britt Sunding

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel