Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Måste det hända en olycka innan vi får en cykelväg?

På väg hem på cykel från jobbet i Brunflo på väg mot Marieby klockan 16.30 häromdagen, blev jag omkörd i Sörviken av en bilist (i silverfärgad SUV) i hög fart i en kurva och backe med dold sikt, och dessutom fick vi möte.

Hade det inte varit för att jag såg att bilen jag mötte girade längst ut på sin körbana och jag med, så vågar jag inte tänka vad som kunde hänt.

Varför utsätta dina medtrafikanter för fara med en sådan idiotisk omkörning som bara sparar dig ett par minuter? Som cyklist har jag också rätt att befinna mig på vägen!

Vägen över Marieby är en hårt trafikerad väg utan cykelbana eller vägren. Många kör alldeles för fort och utan att visa hänsyn till sina medtrafikanter som cyklister, joggare, gångare. Man får alltid vara beredd på att hoppa i diket för dessa.

Många verkar sakna både broms och ratt på sina bilar för att hålla ut för oss som vistas på vägen, eller bromsa in när man får möte. Det är du som har hinder i ditt körfält som ska sakta in vid möte och inte tvärtom.

Måste det hända en olycka innan vi får cykelväg hela vägen mellan Vallsundsbron och Brunflo?

Lisa H

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel