Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Miljöpartiet har fel om plastpåsarna

MP påstår att Håll Sverige rent bevisat att plastpåsar utgör det mesta av skräpet på våra stränder.

Debatt: Svar från MP: Många fel om plastpåseskatten (7 februari)

Om man som lekman läser om Håll Sverige Rents undersökning som MP hänvisar till, visar det sig att man undersökt hur många personer som tycker att plastpåsarna är mest förekommande skräpet.

Det MP missar är att de gör politik av vad i detta fall 25 procent av dem som tillfrågats tycker. Det finns inte ett uns av fakta i undersökningen utan hela resultatet är en undersökning om åsikter, som mer baseras på möjligen egna upplevelser, men även på generella uppfattningar och känslor av att det förhåller sig på ett visst sätt.

Som underlag för faktabaserade påståenden är naturligtvis denna undersökning helt värdelös. Om man däremot gått ut och vetenskapligt räknat skräpet på stränderna hade det varit en annan sak.

Men nu är det inte så. MP tycks inte tycka fakta är viktigt när de formulerar sin politik. De verkar påstå saker som ”känns” rätt och sedan gå in för det med 100 procent. En farlig väg att gå, som ofta resulterar i helt fel åtgärder som inte ger resultat.

Paul

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel