Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Miljörörelsens idéer är verklighetsfrämmande

Cykling är bra för konditionen men inget för gamla, handikappade och vid vinterväder. Att några tror att de räddar jorden är tragiskt.

Vi ska spara på energin sägs det, men det verkar inte gälla belysning på idrottsanläggningar, uppvärmning av torg och fotbollsplaner samt tillverkning av konstsnö både här och där.

Region Jämtland har informationsträffar där vi får veta att med solceller kan man köra elbil gratis. Tror regionen att alla jobbar natt, eller när ska bilen laddas?

Andra menar att solceller inte lönar sig på våra breddgrader, liksom vindkraften, som inget producerar när vi behöver elen mest.

Skogen har också debatterats med artiklar om värdet av att spara skog, utan att det nämnts att vindkraften gör skogen till industriområde, eller att skogsnäringen är landsbygdens levebröd.

Stödet från landshövdingen och övriga fick Skogsstyrelsen att delvis vika sig, men det är säkert bara tillfälligt.

I Skogsstyrelsens tidning Skogseko framgår tydligt vad som är på agendan. Inga artiklar alls om hur skogsägaren ska göra för att öka det ekonomiska utfallet. Tveklöst anser Skogsstyrelsen att skogen ska stå, ligga eller dö. Äganderätten ignoreras fullständigt.

Den gemensamma nämnaren i ovanstående är miljörörelsen. De saknar empati för de drabbade, är ekonomiskt ointresserade och tar inget ansvar. De lever på bidrag, fantasifulla och verklighetsfrämmande idéer.

Kättaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel