Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Min cancersjuka vän skickades hem på grund av överbeläggning

Jag har en kamrat som är cancersjuk. Hen åkte in på Östersunds sjukhus en lördag i september då hen blivit sämre och svagare i kroppen bland annat av cytostatikan. Min kamrat hade inte fått i sig särskilt mycket mat och dryck och var så svag att hen knappt kunde stå på benen och hade ramlat några gånger. Benen bar inte!

Efter ett tag på sjukhuset bestämdes att hen skulle flytta till enskilt rum på grund av väldigt låga värden på immunförsvaret. Efter två veckor sms:ade jag hen för att höra hur det var med måendet och om värdena hade blivit bättre. Då fick jag nedanstående sms:

”Hej!

Kom hem i torsdags, då värdena hade gått upp strax över gränsen. Men de var tvungna att skicka hem mig, då de var överbelagda på avdelningen. 40 st vårdplatser finns på kirurgen och det var 52 inlagda!!

Och jag var friskast av de sjuka, så därför fick jag åka hem.

Så jag tränar nu hemma med rullator, har fått larm och lite andra hjälpmedel.

Hälsningar T”

Tolv överbelagda på kirurgavdelningen! Det är mycket och jag förstår att personalen sprang som skållade råttor för att hinna med de sjuka patienterna.

Min kamrat fick åka hem, inte för att hen behövde det, utan för att hen var friskast av alla sjuka. Tilläggas kan att min kamrat var mycket nöjd med den fina personalen.

Detta händer på Östersunds sjukhus på kirurgavdelningen. Det kan säkert gälla på fler avdelningar på sjukhuset. Jag blir förskräckt! Vart är vi på väg?

Siv Nilsson-Mäki

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel