Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: MP: En seger för miljön att Långforsen återställs

Annons

Miljöpartiet har under många år försökt att få Långforsen återställd till sitt naturliga ursprung då forsen har stora värden för natur, fiske och friluftsliv.

Nu har det äntligen kommit ett beslut och till vår glädje kommer nu forsen på sikt att bli ett fritt rinnande vatten igen. En stor seger för miljön och för den biologiska mångfalden! 

Trettio års strid är över – Jämtkraft river ut Långforsens kraftstation och låter forsen flyta fritt: ”Tufft beslut i ett konfliktfyllt läge” (11 februari)

Vi måste fortsätta omställningen till en fossilfri energiproduktion, men detta var den bästa lösningen då processen kring Långforsen fastnat. Det är viktigt med produktionen av förnybar el, dock hade en ny kraftstation vid Långforsen producerat mindre el än ett modernt vindkraftverk. Då är det bättre för Jämtkraft att jobba på att återskapa förtroendet. 

Gårdagens beslut kommer att ha en positiv effekt på områdets fiske- och naturturism som den här infekterade debatten lagt en blöt filt över. Vi kan nu fokusera på att utveckla besöksnäringen i området i stället för att slåss mot väderkvarnar.

Jan Runsten (MP) Krokom, Florian Stamm (MP) Östersund, Katrin Wissing (MP) Åre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel