Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: MP och L: Rösta efter din politiska övertygelse!

Om fyra veckor är det val, det har nog inte undgått någon. Vi som kandiderar till olika uppdrag är nu mitt i valrörelse, träffar väljare, reser runt och kampanjar på olika ställen. Vi vill naturligtvis marknadsföra våra politiska idéer och vinna röster och förtroende genom att vara synliga för medborgare, unga som äldre.

Det viktigaste i valet är att man som väljare röstar för den politik man tror på och som man vill se genomförd på olika nivåer i Sverige. Som miljöpartist och liberal så vill vi självklart ha fler gröna respektive liberala företrädare i Sveriges riksdag och uppmanar alla väljare att rösta efter sitt hjärta och sin övertygelse.

Nu sprids föreställningen om att en röst på MP eller L är en bortkastad röst för länet eftersom det kommer att vara mycket svårt för våra partier att ta ett riksdagsmandat med den fördelningen som är i dag, endast fyra mandat för Jämtlands län.

Det är inte bara dumt att uttala sig så, det är rent skadligt ur demokratisk synpunkt. Vi hoppas och tror att väljarna ser att politiken är viktigast, inte politikern.

Vi vet att en ledamot för MP eller L, oavsett geografisk tillhörighet, kan företräda våra politiska idéer bättre än en länsbo med S- eller M-förtecken. Det tror vi också att de flesta förstår.

Uppmaning till alla: Använd din rösträtt 9 september. Rösta efter din politiska övertygelse.

Karin Thomasson (MP) kandidat till Region JH

Pär Löfstrand (L) kandidat till Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel