Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Mycket störningar från kommunens bostadsrätter

Hörde i P4 Jämtland Nils Burman från Östersunds kommun uttala sig om deras inköp av " billiga" bostadsrätter i ytterområden.

Vi är en av dessa bostadsrättsföreningar som har upplevt kommunens andrahandshyresgäster.

Kommunen med sina pengar har möjlighet att betala! För bostadsrättsföreningarna är det lotteri. För de som ska "lära" sig att bo i vanligt boende stör andra boende.

Andra boende blir lidande, är rädda och måste till och med fly från sina lägenheter. Ansvaret lämnas till föreningens styrelse.

Fast enligt bostadsrättslagen har kommunen samma ägaransvar som vilken som helst ägare som hyr ut i andrahand. Och det värsta med detta är att det skulle behövas en lagändring för att föreningen skulle kunna neka andrahandsuthyrning.

Hos oss var polisen ständigt närvarande på området. Kommunen tog inte problemen på allvar trots påpekande av styrelsen. Men efter idogt arbete löstes det till slut.

Om det nu finns pengar i kommunkassan kan de satsa på Storsjö Strand! Då är det nära till allt.

Ytterområdesboende

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel