Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: När ska Krokoms kommun börja satsa på lokalproducerad mat?

”Jämtlands gröna företagare erbjuder fantastiska råvaror utan resväg. Det blir kvalitetsmat och en satsning på miljön i samma paket.”

Samtliga politiska partier i Krokoms kommun säger sig stå bakom en satsning på mer lokalproducerat. De lokala politikerna delade även LRF:s senaste film frekvent i sociala medier. En film som förespråkar satsning på lokala råvaror och att öka självförsörjningsgraden.

Men när det ska bli verkstad i kommunen? När chansen gavs i kommunfullmäktige förra året så röstades förslaget från Jämtlands Väl Krokom ändock ner. Inte ett enda parti stod bakom förslaget vid röstningen, men alla talade sig varma om förslaget i talarstolen.

Jämtlands Väl Krokom lämnade öppet mål för att ni nu sittande politiker skulle kunna ta beslut i frågan genom mitt medborgarförslag om att exempelvis sätta målsättningar för lokalproducerat. Det finns ingen lag som förhindrar en sådan målsättning.

För Jämtlands Väl Krokom är det viktigare att gynna våra lokala företagare och miljö, än att sätta målsättningar som gynnar företagare som bor utanför kommun och region och ibland även utanför landets gränser, vilket blir resultatet av att sätta målsättningar för exempelvis ekologiskt och Krav före härproducerat.

Jämtlands gröna företagare erbjuder fantastiska råvaror utan resväg. Det blir kvalitetsmat och en satsning på miljön i samma paket.

Jämtlands Väl Krokom ställer upp i kommunvalet 2018 och vi kommer att fortsätta att arbeta för det som vi kallar härproduktion, då vi ser att det innebär flera positiva effekter i ett enda enkelt beslut. Medborgaren får äta kvalitetsmat, producenterna får ökad omsättning och har därmed möjlighet att anställa fler eller utveckla sitt företag, och kommunen får då bland annat ökade skatteintäkter. Win-win!

För en ny politik!

Eva-Lena Blom, Aspås, Jämtlands Väl Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel