Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Ni ska inte köra med full gas mot övergångsställena!

Bästa bil- och bussförare i Östersunds stad:

Som fotgängare vid övergångsställe, tvingas jag regelbundet – de gånger jag inte flaxandes signalerar – att ge företräde till fordonsförare.

För några veckor sedan fick jag springa sista biten över vägen, när en buss kom rusandes. Jag blev både blinkad och tutad på (jag hade inte klivit rätt ut, utan bedömt avståndet från bussen och min egen synlighet som säker).

Ofta ser jag hur bilister tvingas göra valet att inte lämna företräde, eftersom de håller en så hög hastighet att de helt enkelt inte hinner stanna i tid. Det är som om min närvaro vid övergångsstället överraskar er? Måhända att jag inte alltid står där, men det gör övergångsstället! 

Ni kan inte köra med full gas mot ett övergångsställe och hoppas att det inte står någon där, ni ska faktiskt förvänta er att det alltid står någon där och anpassa farten därefter! 

Oskyddad medtrafikant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel