Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ni som går i skidspåret förstör för skidåkarna!

Ni som går i elljusspåret i Lugnvik under vinterhalvåret: Är det verkligen sådan brist på gångvägar runt Lugnvik, Byskogen, Brittsbo och Sånghusvallen?

Jag fick lära mig när jag var liten att det tillhör rent folkvett att inte gå i skidspåren på vintertid. Och då tänker du som går i motionsspår under vintern att ”jag går vid sidan av skidspåret och där har jag rätt att gå!”

Nja, det är ju faktiskt så att bredvid de klassiska skidspåren är det packat och kört för att de som åker med friteknik ska kunna åka (också kallat skejt).

Förra vintern blev skidspåret söndertrappat på en dag och i Lugnvik körs skidspåret endast upp om det nyligen har snöat, alltså kan det gå flera veckor emellan att det prepareras!

Så snälla ni som vandrar runt Lugnviksspåren på vintertid; ni förstör för så ofantligt många människor som faktiskt vill åka skidor i skidspåret. Det finns ofantligt mycket gångvägar som dessutom är plogade och även de belysta (dygnet runt dessutom).

Erik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel