Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ni som ställer er på familjeparkering utan barn är lata och respektlösa!

Dagligen parkeras det bilar som saknar barnstolar eller små barn på Ica Maxis familjeparkering. Ska det vara så svårt?

Familjeparkeringen finns där av en anledning. Dels för att underlätta för barnfamiljer men också för att skydda andra bilar. En barnfamilj behöver lite mer plats helt enkelt. Och det optimala är inte att springa över hela parkeringen med ett antal barn och kundvagnar.

Nu har inte alla barn, så låt mig upplysa dig som inte förstår hur det funkar:

Att lyfta ur och i ett barn ur bilen samt spänna fast dem i barnstolen kräver att jag som förälder får plats att halvkrypa in i bilen. Då kan jag inte bara öppna dörren lite på glänt. Är barnet väldigt litet så vill jag kanske lyfta ur bilbarnstolen och ta med det in på affären, det kräver också att det finns plats att öppna dörren.

Sedan finns det situationer då du har barnet sittandes i kundvagnen. Du kanske har flera att hålla koll på, eller att barnet helt enkelt är så litet att det inte kan gå själv. Kundvagnar är inte de lättaste att styra och går heller inte att låsa fast, vilket gör att du vill hålla fast vagnen samtidigt som du packar ur dina varor och barn. Då underlättar dessa stora parkeringar. Jag kan styra in vagnen nära dörren och ha koll på ett barn medan jag lyfter in det andra i bilen.

Så kommer vi då till de större barn som vill och kan kliva ur bilen själv, men kanske inte är riktigt stor nog att kunna bedöma avståndet till nästa bil när de öppnar dörren. Då vill man stå på en större parkering. Jag som förälder vill ju absolut inte att mitt barn ska slå upp dörren mot någon annans bil, då jag kan lova dig att utgifterna är nog som de är. Hur mycket jag än försöker lära dem att vara försiktiga så händer olyckor och man inte inte alltid med.

Därför vore det väl bra om du som inte har barn och är rädd om din bil låter bli att ställa dig på familjeparkeringen. Så att barnfamiljer kan få ställa sig där och vi förhindrar att någon får en dörr uppslagen på sin bil.

Jag ser det varenda gång jag är på Ica Maxi. En bil ställer sig på den sista familjeparkeringen och ut kliver en pigg och alert man i sina bästa år. Surprise! Inga barn! Det är skrattretande då jag, som är höggravid, väljer att ställa mig 10 meter längre bort.

Så då ställer jag mig frågan: Är östersundare så himla lata att man måste ställa sig på familjeparkeringen för att man inte orkar gå några meter extra?

Eller är det så att östersundarna är så respektlösa att man inte kan respektera att Ica Maxi valt att reservera dessa parkeringar för barnfamiljer?

Skärpning! Tänk en extra gång innan du ställer dig på familjeparkeringen!

Besviken småbarnsmamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel