Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nu måste ÖFK få en stark och oberoende styrelse

Artikel 34 av 43
Åtalet mot Daniel Kindberg
Visa alla artiklar

Annons

Precis som befarat! På ÖFK:s medlemsmöte 21 mars ställdes frågan om Daniel Kindbergs roll i föreningen. Närvarande styrelserepresentant svarade att han varken har någon formell eller informell roll, men faktiskt bistår Ian Burchnall och David Webb när tillfällen ges.

Samma dag på, sponsormötet, hade ett antal stora sponsorer ställt krav att klubben ska distansera sig ifrån Daniel Kindberg. Anledningen till det är att dessa sponsorer inte vill förknippas med misstankar om grov ekonomisk brottslighet.

ÖFKs varumärke svärtas ner för var dag ÖFK går hand i hand med den förre ordföranden.

Sponsorerna har som mål med sponsring att de vill stärka sina varumärken i långsiktiga samarbeten med sin sponsorpart, i det här fallet ÖFK.

Styrelsen har i sitt öppna brev, publicerat 4 april, tydligt tagit ställning för Daniel Kindberg. I det öppna brevet framgår även att styrelsen har sponsorerna med sig, vilket framstår som minst sagt märkligt när flera stora sponsorer i fredagens LT och ÖP (webbupplagor) deklarerar att de inte kommer att sponsra ÖFK om samarbetet med Daniel Kindberg fortsätter.

Kindberg kvar som stöd i ÖFK – huvudsponsor drar sig ur (4 april)

Om jag och alla andra fotbollsälskare ska få se elitfotboll i Östersund i framtiden bör ÖFK omgående se till att en stark och oberoende styrelse väljs.

Styrelsen bör genomföra en intern genomlysning av transaktioner och transfers för att på alla sätt visa på transparens. Hittas några oegentligheter bör dessa upp på bordet och ansvar utkrävas.

ÖFK behöver på alla sätt visa ärlighet och transparens för att återvinna samtliga sponsorers och medlemmars förtroende. Görs den resan kanske vi till och med kan hitta ännu större sponsorer på nationell nivå som vill stärka sitt varumärke tillsammans med ÖFK!

F d sponsor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons