Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nya klavertramp i skolfrågan

 
Skolkarusellen i Östersunds kommun
Visa alla artiklar

Liberalerna, som just nu representerar cirka 3 procent av Sveriges befolkning på riksplanet, har under många år profilerat sig som skolexperter, en självutnämnd titel utan vare sig pedagogisk eller kunskapsbaserad bakgrund.

På riksnivå har en liberal ”expert” redan erkänt sina misstag. På lokal nivå drivs det dock vidare in absurdum. Så långt att riksmedia har fått upp ögonen för vad som händer i Östersund.

Pär Löfstrand (L) satt föregående mandatperiod i barn- och utbildningsnämnden där en stor fråga innan maktskiftet var renoveringen av PC. Något han nu i efterhand inte minns.

Om vi utgår från att Pär skötte sitt jobb då, trots att han satt i opposition, så ter sig minnesluckan oförskämt läglig för att rättfärdiga sitt eget agerande. Ett agerande som bland annat resulterat i att IES betalar rabatterad lokalhyra till kommunen med samma summa de får i lokalbidrag.

Kommunens egna pengar snurrar ett varv på den privata marknaden och kan då bokföras som intäkt och därmed finansiera andra renoveringar. Med all ignorans, undanhållen information och ifrågasatt logik i ryggsäcken försöker nu Pär Löfstrand rädda det som räddas kan med nya klavertramp.

Osäker framtid när stor förändring väntar skolorna i Östersund: ”Klart att de som drabbas på kort sikt inte kommer att tycka att det är bra” (17 oktober)

En kommunal skola ska helt plötsligt prioriteras och bli ett ”flaggskepp” som ska konkurrera med den privata marknaden. Att just det strider mot skollagen, som säger att alla skolor ska vara likvärdiga, verkar ovidkommande för en profilerad skolpolitiker på högersidan när snaran dras åt.

Pär anser nu att IES, jämfört med kommunal skola, har sämre lokaler, sämre arbetsmiljö och större klasser. Indirekt antyder han alltså att den privata skola som han sedan 2017 jobbat så hårt för, sänker skolstandarden i Östersund. Marknadsdriven skolpolitik.

Nyligen skulle beslutet tas om en total omorganisation av den kommunala grundskolan. Beslut baserat på ett hastigt skrivbordsförslag utan ett enda utredande underlag. Ett förslag som bygger på att allt ska lösas i efterhand. På några få månader.

Ett förslag som strider mot Alliansens egna löften och målsättningar, vilket det visat sig att ingen ens tagit del av.

Beslutet sköts dock framåt i tiden med huvudargument att dialog med berörda skulle genomföras. Men än i dag har ingen berörd skola blivit kontaktad. Skolorna har inte ens fått någon återkoppling på de RK-analyser de tvingats stressa fram. Allt var med andra ord ett spel för galleriet. Agendan är klar. Ännu en uppenbar lögn läggs till samlingen i ryggsäcken.

Hur ställer sig Alliansens partiaktiva i Jämtland till denna samling politikertoppar? Till dem som nyligen på ett offentligt möte valde att hånskratta (!) åt de frågor och funderingar ett föräldraråd lyfte.

Står ni bakom det beteende era ledande visar? Är det på detta sätt Alliansen anser att man bygger en gemensam framtid?

Uppgiven medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel