Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Oacceptabel behandling av de äldre i Ragunda

Äntligen har socialdemokraterna i Stugun vaknat!

DEBATT: S: Agerandet kring äldreboende är ovärdigt vårt parti (18 oktober)

Varför har ni inte reagerat på S-styrets nedmontering av bland annat äldreomsorgen i kommunen tidigare? Sådana här situationer ska inte behöva uppstå!

Kommunens behandling av våra äldre är ovärdig, cynisk och oacceptabel! Detta gäller inte bara Stugun utan även i högsta grad Nipängen i Bispgården. Där har 14 lägenheter stått tomma i flera månader. Man påstår att det inte finns efterfrågan, vilket är ren lögn! Jag känner minst tre som gärna vill flytta dit.

Sökande har fått beskedet att det inte finns plats, eller att man inte är tillräckligt vårdkrävande, för att få flytta dit. Policyn har varit att man ska bo hemma så länge som möjligt, vare sig man vill eller inte.

Hemtjänstpersonalen gör ett fantastiskt jobb, men är underbemannad och har för lite tid. Att de äldre känner otrygghet och ensamhet tar man ingen hänsyn till!

Om man bor ute i byarna och inte har anhöriga nära, kan man bli helt socialt isolerad. Är det värdigt?

Man sparar in på personal på boendet och de som jobbar sliter ont, springer fortare och känner att man inte hinner med. Förströelser som promenad eller uppskattat bingospel hinns inte med.

När man i dag besöker Nipängen slås man av tystnaden! Några enstaka boende sitter utspridda i korridorerna som förr sprudlade av samtal och glatt umgänge. Omvårdnaden är förvandlad till ren förvaring!

Personalen känner sig otillräcklig, men jobbar på tills de stupar. Sjukskrivningarna är skyhöga.

S-politikerna har styrt och tjänstemännen har utfört. Har man helt tappat förmågan till empati och sunt tänkande? Den som har framfört kritik mot S-styret har hånats och kallats för mobbare.

Nu ställs det stora förhoppningar på det nya styret att ställa allt till rätta och röra om bland dåliga och okunniga chefer! Låt det gamla paret återförenas i Stugun omgående! Det finns plats, om bara viljan finns.

Vi måste värna om våra äldre och ge dem en trygg och värdig sista del av sitt liv. Hur vill vi själva ha det på ålderns höst? Ska man tvingas flytta från denna vackra kommun?

Ge personalen bättre arbetsförhållanden och arbetsglädjen tillbaka. Det kostar ja, men det måste få kosta. Bättre kunskap och styrning måste till! Det kan bara bli bättre!

Trots allt — hoppfull sörlänning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel