Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Oacceptabelt svårt att få kontakt med ögonmottagningen

För ett år sedan fick jag en pinne i ögat. Av besvären som följde på detta förstod jag att jag ganska hastigt behövde bli undersökt av en ögonspecialist (alternativet hälsocentralen skulle bara vara en onödig omväg).

Ringde därför ögonmottagningen på morgonen strax efter klockan 09. En telefonsvararröst säger: ”Det är för närvarande fullt i vår telefonkö, var god försök igen om en liten stund”.

Ringer sedan i intervall om cirka 20–30 minuter fram till 11.30 då telefontiden ju tar slut, samma telefonsvararharang varje gång. Ringer då akutmottagningen på sjukhuset och får rådet att jag ska bege mig direkt till ögonmottagningen i stället. Kommer dit strax efter klockan 12:

- Nä, svarar personen i luckan, du ska ringa för tidsbokning.

- Men om telefonkön är full hela dagen då, eller hela veckan?

- Nä, det händer inte, till slut kommer du fram.

- Kan man ringa via 1177 och få tid för undersökning?

- Nej, du ska ringa mottagningen.

Ögonspecialiteten är förvisso sällan riktigt akut men det här är, ja, inte acceptabelt. Usel service förstås men, framför allt, inte patientsäkert. Tänk stressad småbarnsförälder, eller gamla och svaga.

Det är hög tid att investera i ett bättre telefonkösystem. Ett system där de uppringande ryms i telefonkön och/eller att man erbjuds möjligheten att bli uppringd, som det fungerar på många andra ställen.

Mejlade därför chefen på ögonkliniken, som snabbt svarade att det var ett känt problem på ögonkliniken och att de arbetade på en lösning inom kort.

Nåväl, för några dagar sedan, alltså nästan ett år efter min egen bedrövelse, får jag höra att en bekant precis haft en nästan identisk upplevelse. Kvarnarna maler långsamt på ögonkliniken, och servicen är fortsatt undermålig.

Östersundsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel