Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Oansvarigt att regionen halverar stödet till Djurskyddet

Djurskyddet Jämtlands bidrag från Region Jämtland Härjedalen halveras.

Djurskyddet arbetar för samhället och för djurens rätt och välmående. I dagsläget finns få eller inga alternativ om Djurskyddet inte har möjlighet att fortsätta bedriva en konstruktiv verksamhet för djurens rättigheter och skydd.

Att regionen väljer att nedprioritera Djurskyddets viktiga verksamhet är oansvarigt. Djurskyddet tar ett stort ansvar för djur som övergivits och är många gånger den enda möjligheten till räddning och ett bättre liv, men all verksamhet bygger på ideellt arbete och är därför skört.

Det juridiska ansvaret ligger i dag på polis och länsstyrelse, men där råder resursbrist och i praktiken prioriteras djurens behov och rättigheter bort. Kostnaden och problemen med övergivna djur kommer genom ny lagstiftning kräva större ansvar och insatser av samhället i framtiden.

Även våra djur har rätt enligt lag till ett bra, tryggt liv med daglig omvårdnad och sjukvård. Kommunerna och regionen borde se och ta vara på den fantastiska verksamhet som finns i stället för att i framtiden tvingas bygga upp det som raserats när lagkrav i framtiden kräver att det ändå måste göras.

Så låt oss göra det vi är bra på. Låt våra hemlösa djur få ett värdigt liv och den kärlek de förtjänar. Låt Djurskyddet arbeta för att stärka djurens rättigheter. Låt oss strida vidare för djuren som inte kan föra sin egen talan.

Det borde ligga i kommuners och regionens intresse att hitta långsiktig finansiering för Djurskyddets verksamhet. Det är inte rimligt att en så viktig samhällsfunktion ska stå och falla med att frivilliga ska orka bära det gemensamma samhällsansvaret på sina axlar.

Djurskyddet Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel