Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Oansvarigt att smalna av alla stora vägar i Östersund

Oj, Krondikesvägen ska få bredare cykelväg. Wow! Väl spenderade pengar. Jag tror jag ska göra något liknande privat, riva upp en perfekt gräsmatta bara för att lägga tillbaka det. Enbart för att jag måste spendera pengarna på något som vi kan säga är ”öronmärkt”.

Efter motståndet: Satsningen på expresscykelvägar fortsätter – men kallas nu bara cykelvägar (14 mars)

Jag har cyklat längs Krondikesvägen i 35 år, redan från skolan och ända bort till Storsjöbadet och Odenvallen för skridskor. Numera kör jag även bil dagligen. På vintern väljer jag den i stället för Rådhusgatan då Rådhusgatan varje vecka har en lastbil eller en bil som kört fast på grund av lutning på angränsande vägar.

Denna iver att smalna av alla stora vägar i staden är fruktansvärt oansvarigt, då det försvårar för alla i samhället att arbeta. Trondheimvägens expresscykelväg är fortfarande ett skämt för alla som kör förbi där dagligen.

Att Trygghetens hus placerades där det ligger var strategiskt, vid två stora pulsådror i staden som Stuguvägen och Krondikesvägen. Har någon frågat om anställda där tycker om denna idé?

Någon som frågat något åkeri? Tror endast kommunanställda som får våra skattepengar till elbil eller elcykel gillar dessa cykelvägar.

Lista: Här är de nya cykelvägarna – Krondikesvägen får trädplantering och diken (14 mars)

Tänk om vi kunde lägga pengarna på något annat, vettigare i samhället än 40 procents cykelvägar som vision. Alla grönområden byggs bort och staden förtätas samtidigt som framkomligheten försämras.  Prima recept för att skapa problem.

Lillänge förlorar redan företag till andra områden där man slipper sitta fast i bilköer.

Tänker genast på en miljöpartist i Stockholm som föreslog att mattransporter skulle ske i underjordiska tunnlar i obemannade farkoster. Dags att få bort dessa partier under 5 procent som använder känslor som underlag för beslut.

Vakna och återinför tjänstemannaansvar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel