Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Obegåvad stadsplanering i Östersund

Östersunds kommun ska bygga en ny förskola och prövar att bygga intill Jamtli, men avstår då markförhållandena är besvärliga och kräver mycket kostbar grävning.

I stället placeras förskolan på den utmärkta gräsytan Jägarvallen, och därmed förstörs ett utmärkt rekreationsområde för 500 barn i nybyggda bostäder. Detta trots stora protester från de kringboende.

Samtidigt sker grejer i Brunflo som verkar få kosta multum. Kommunen bygger bostäder för nysvenskar/flyktingar med bygglov på bara fem år. Här är marken så dålig att man måste gräva bort alla jordmassor nertill fyra meters djup. Här verkar pengarullningen inte spela någon roll.

Så här i backspegeln bör Östersunds politiker i kommunstyrelse och byggnämnd ta sig en funderare på hur galet de prioriterar våra skattepengar. Miljoner på ett tillfälligt bygglov i Brunflo var viktigare än att rädda ett stort lekområde för kanske 500 barn på Stadsdel Norr. Det kallar jag dåligt ledarskap och obegåvad stadsplanering!

Finn Cromberger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel