Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ÖFK:s sportkommitté gör klubben till åtlöje!

Östersunds FK så kallade sportkommittés långa rad av misstag gör klubben och hela Östersund till åtlöje i Fotbollssverige.

De tar in en medlem i kommittén, som de nästan omgående får utesluta på grund av rasistiska uttalanden.

Förre guldtränaren skulle ingå i ÖFK:s sportkommitté – får lämna omgående: ”Strider mot klubbens värderingar” (11 juni)

De sparkar tränaren utan någon som helst plan eller tanke på konsekvenser. Om inte Ian Burchnall hade varit så storsint och lojal, trots den förödmjukande behandling han blev utsatt för, och tog på sig lagledarollen i matchen mot Falkenberg, hade ÖFK troligtvis missat tre viktiga poäng.

Niclas Åkerström: Burchnall fick ett värdigt avslut på en ovärdig situation (12 juli)

Efter en märklig rekrytering presenterar sportkommittén en ny tränare, som inte bara saknar erfarenhet av elitfotboll, utan all tränarutbildning över juniornivå och därmed den tränarlicens som krävs för allsvenskan.

Nye tränaren saknar licensen som krävs – då gör ÖFK en rockad: ”Har tydliga strukturer” (14 juli)

När det katastrofala misstaget uppmärksammas av Fotbollsförbundet, försöker de rädda situationen genom att ”på pappret” skifta plats med den biträdande tränaren, som har licensen, men inte vill ha uppdraget.

För att få ett slut på eländet och för att behålla medlemmarnas förtroende, bör Östersunds FK:s styrelse omgående lägga ner sportkommittén och entlediga dess ledamöter från samtliga uppdrag i klubben. Samtidigt måste de anlita professionell hjälp, som kan rädda klubben kvar i allsvenskan.

Bekymrad ÖFK-medlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel