Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: ÖFK ska vara stolta över den resa de har gjort!

Tidig morgon reste jag förväntansfullt mot Östersund för att åka på fest. En fest där fotbollen och staden Östersund stod i centrum. Festfixare Potter & Co hade bjudit hit Wengers bollkonstnärer med världsmästare Özil i spetsen.

På tåget träffade jag en utflyttad jämte, tillika gammal lumparkompis. Vi fascinerades över detta unika tillfälle att se två lag med så olika meriter mäta sig med varandra.

ÖFK är ett lag med egenskaper som ligger försvarsmakten nära: disciplin, tydliga roller och sammanhållning. Laget har fått ut mycket av sitt material. Vad gör då Arsenal till ett världslag? Sett till fysisk kondition och styrka bör det inte skilja mycket.

När tåget anlände klev jag av med den obesvarade frågan vilka individuella egenskaper som skiljer sig mellan en Premier league-spelare och en rödsvart jämte.

Påpälsade i kylan fick vi se Arsenal hålla en lektion i fotboll. Man visade upp en bred arsenal av fotbollsverktyg. Vi bjöds på värmande godbitar i form av flytande löpsteg, bomullsmjuka bolltouchar och väladresserade passningskombinationer. Allt gick i ett och spelarna såg ut att ha oceaner av tid.

ÖFK:s spel var mer ansträngt och flertalet hackiga sekvenser gjorde att spelarna hamnade i tidsnöd.

På något sätt verkar Özils ögon kunna uppfatta alla rörelser, avstånd och hastigheter samtidigt och omsätta dessa i handling medan hemmaspelarna har fullt upp att hålla koll på ben och boll när det går fort. Arsenal dansade lugnt och rytmiskt och behandlade bollen som en vän, jämfört med ÖFK som uppträdde stressat och såg ut att ha glömt balettskorna hemma.

Denna fest kommer jag alltid minnas. ÖFK ska vara stolta och glada över att ha gjort denna resa och fått denna erfarenhet. Dessutom kan vi konstatera att skillnaderna mellan en spelare i Arsenal och ÖFK är många. Vi vet även att Östersund tidigare visat att man både kan dansa balett och överraska på plan.

Kanske kan lärdomarna och inspirationen från denna lektion göra att ÖFK klarar det allsvenska provet och tar hem SM-guldet i år?

David Abrahamsson, civilekonom och sportnörd, Västerås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel