Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Okunskap i Åre kommun om EU:s nya byggregler

Annons

Man kan fråga sig – hur kan Åre kommun anställa tjänstemän som tydligen inte känner till EU:s nya byggnadsregler?

Lämnade in bygglovshandlingar som förut om utbyggnad av Bergstugans kök Bergstugan Fröå Gruva 24 oktober 2018. En tjänsteman i byggnadsnämnden ringde en bit in i november, han fick ytterligare bekräftelse på att bygget skulle starta i början på maj månad 2019, som även är angivet i ansökan.

Eftersom att man numera är förbjuden att personligen besöka olika nämnder inom kommunhuset, får vi hälsa till berörd myndighet och tjänsteman via kommunens växel. I början på april.

Den 29 april ringde en tjänsteman och avtalade tid 2 maj på Bergstugan Fröå, allt verkade frid och fröjd. Den 16 maj fick jag telefonsamtal från byggnadsnämnden men då med en ny tjänsteman som hade hand om ärendet, då den förra hoppat av och flyttat till Östersund, fick jag reda på något senare.

Av den nya tjänstemannen fick jag reda på att det fattades samrådshandlingar som jag fick reda på senare att det var konstruktionsritningar som fattas, enligt nya regler.

I dag 9 juni snart en och en halv månads försening, byggmästaren och hans mannar har stått och väntat på att få sätta i gång bygget. Vem ska nu ersätta honom? Har kommunen någon ansvarighetsförsäkring för att de orsakat fördröjning av bygget?

Vi föreningen Fröå Gruva jobbar ideellt, det vill säga vi bygger gratis åt kommunen.

För föreningen Fröå Gruva: Rune Jonsson, kassör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons