Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Om busstorget – man är inte bakåtsträvare bara för att man inte ropar halleluja inför varje ombyggnad

Artikel 93 av 96
Planerna för Busstorget
Visa alla artiklar

Inte många verkar vara positiva till en ombyggnad av Gustav III:s torg. Tror man på annat vis torde man kunna utlysa folkomröstning om ombyggnationen, men i vanlig ordning är politikerna rädda för att höra vad folket vill.

Ombyggnaden av busstorget följer sedvanligt förhållningssätt där några personer som icke representativa för folkviljan bestämmer att de ska göra om i staden på ett drastiskt vis. Huruvida ombyggnaden har förankring i invånarnas vilja och intresse är inte så intressant. Så fort valet är över kör man sitt eget race.

Östersund och i förlängningen Jämtland har så mycket med mark att det inte borde vara ett problem att lägga bostäder, affärer et cetera i kringområden. Jämtland är ett skogslän och i ett sådant finns det betydligt bättre områden för byggande av nya anläggningar och kommunikationslösningar.

Varför inte involvera tåg, buss, flyg och övrig samhällelig kommunikation i en helhetslösning för hela regionen??

För övrigt vill jag påtala att bara för att man inte ropar halleluja inför varje ny- och ombyggnad betyder det inte att man är en bakåtsträvare. Det kan finnas substantiellt fog för eftertanke.

Miljövän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel