Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Omöjligt att få hjälp hos Torvalla hälsocentral

Torvalla hälsocentral har olika stafettläkare. Är man en person som ofta är i behov av sjukvård, är det fullständigt omöjligt att få hjälp. De läser inte igenom patienternas journaler och sätter sig inte in i patientens problem.

Har man flera saker man söker för, får man bara ta upp ett problem i taget, sedan ska man boka en ny tid och sedan är det en ny läkare som inte sätter sig in i patientens situation. De kommer hit och får sin höga lön och bryr sig inte om patienten.

Dessutom är det mycket svårt att få läkartid. Man kan få vänta ändå upp till två månader för att få en tid om det inte är akut på Torvalla hälsocentral. Är det akut kan man också få vänta i en vecka. Det är helt oacceptabelt.

Har också hört att man inte längre kan ringa hälsocentralen och boka tid för en hälsokontroll. Det kan ju vara så att man vill kolla upp olika saker, speciellt när man blivit äldre och har lite krämpor här och där. Det är bedrövligt hur det har blivit.

Hörde också att man kanske ska börja med att få träffa läkare digitalt på nätet, utan att uppsöka vårdcentralen. Snacka om ytterligare utslagning av alla äldre som inte ens har tillgång till dator, eller någon anhörig som kan hjälpa dem. Allting handlar om pengar och besparingar, man bryr sig inte om den enskilda människan.

I dagens samhälle är det inte någon som bryr sig. Det måste till en förändring innan det blir en katastrof. 

Upprörd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel