Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Onödig satsning på expresscykelvägar

Jag blir förvånad när Florian Stam (MP) säger att besluten angående expresscykelvägarna är demokratiskt fattade och att de ska fortsätta byggas.

DEBATT: Svar till C och L från MP: Alla beslut om expresscykelvägarna har fattats i god demokratisk ordning (23 februari)

Det innebär ju inte att man inte kan avbryta eller bromsa ett projekt som visar sig ha stort folkligt motstånd. Demokrati är att ha en folkomröstning om fortsatt utbyggnad och förstörelsen som pågår av vanliga vägar som behövs till biltrafik.

Vi bor i en del av Sverige där det för de flesta inte är möjligt att cykla sju–åtta månader om året på grund av väder och vind, och att då satsa pengar på enorma ombyggnader är i mina ögon onödigt. Lägg dessa miljoner på vård och omsorg i stället, och snygga till redan befintliga cykelvägar för en bråkdel av kostnaden.

Ett exempel är cykelvägen som går längs vattnet från Lugnvik, som om man hade gallrat rejält i skogen ner mot vattnet och kanske breddat den någon meter, hade blivit en mycket trevlig väg in till staden, utan att ligga allt för nära intensiv biltrafik.

Hk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel