Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Oroväckande tyst om riksväg 84

Angående Förbifart Sveg: Regionledningen är oroväckande tyst om riksväg 84 som är en del av E45 mellan Älvros och Sveg, en olycksdrabbad flaskhals som måste åtgärdas vilken sträckning E45 än har.

Väg 84 sträcker sig från Hudiksvall (E4) tvärs över landet till norska gränsen, varifrån den är förbindelse till Atlantkusten. Person- och godstrafiken är omfattande och ökande, inte minst till de starkt expanderande destinationerna Vemdalen, Lofsdalen och västra Härjedalen. Dessutom rullar i stort sett dygnet runt tunga virkestransporter på sin väg till kustens industrier.

Via väg 84 har Sveg också i Ljusdal bussanslutningar till Norra stambanan. När det gäller denna och Inlandsbanan är regionledningens tystnad också oroväckande. Däremot undertecknade regionrådet Robert Uitto (S) för en tid sedan tillsammans med företrädare för kustlandskapen en debattartikel som föreslog dubbelspår på ostkustbanan från Gävle och norrut.

När får vi se företrädare för regionledningen tillsammans med företrädare för länets kommuner från Härjedalen i söder till Strömsund i norr underteckna en debattartikel om modernisering och upprustning av Norra stambanan och Inlandsbanan?

KM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel