Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Oseriöst att höja stålpriserna i detta läge

Annons

Jag föreslår att man fryser stålpriserna och förlänger årets första kvartal med en månad, till att börja med.

Det är inte acceptabelt att stålpriserna ökar med 400–600 kronor per ton i dessa tider när producerande företag kämpar för att hålla i gång industrin.

Många stora och små företag stänger sin produktion och tvingas varsla eller permittera och i vissa fall säga upp folk. Staten går in med stödpengar för att avlasta företag ekonomiskt och försöker stödja företagens totala överlevnad.

Att stålbolagen i detta läge går in och chockhöjer priserna är inte rimligt eller acceptabelt. Man får en känsla att stålbolagen försöker ”kräma ur” eller straffa de företag som håller i gång verksamheten på en sviktande marknad.

Jag kräver inte att priserna ska sänkas, trots minskat behov av stål på marknaden, och att det troligen finns ett överskott av material, men jag tycker det är rimligt att man fryser priserna under rådande omständigheter.

Beslut som tas i dag ser helt annorlunda ut nästa vecka och förändrar sig säkert från vecka till vecka. Och att i detta läge kräva kraftiga prisökningar är inte seriöst.

Lås priserna en månad, så ser vi vad som hänt på marknaden då.

Håkan Sjögren, inköpschef Hallströms verkstäder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel