Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Östersundshem bör göra en polisanmälan och sluta mumla om ”värdegrund”

Nu har framkommit att även Östersundshems tidigare vice vd, Hans Carlsson, på samma sätt som förre vd:n, Daniel Kindberg, haft konsultavtal med Pilgrimstahus. Det sammanlagda beloppen på avtalen är drygt 6 miljoner kronor.

Detta betecknas av styrelseordförande Järvirova som "förkastligt, inte minst från Östersundshems värdegrundspolicy". Nytillträdde vd:n Johannes Merbom säger att "det är ett omoraliskt handlande" och att det "strider mot god affärssed". Inte särskilt kraftfulla uttalanden...

Vilka kvalificerade tjänster är det tänkt att de före detta militärerna ska bistå Pilgrimstahus med i en sådan omfattning att de ska ersättas med 6 miljoner kronor?

Thomas Fuchs skrev häromdagen ett mycket klargörande inlägg. Bland annat skrev han om vilket överpris Östersundshem betalat vid sin direktupphandling av Attefallshus från Pilgrimstahus.

DEBATT: Det behövs styrelseledamöter i Jämtkraft och Östersundshem med normalbegåvning inom affärslivet (28 augusti)

Östersundshems ledning säger att man inte vet om det skett några betalningar till herrarnas bolag från Pilgrimstahus och att man inte kan granska andra bolags bokföring. I media har uppgivits att det var på initiativ från Pilgrimstahus revisor som avtalet med Kindberg skrevs.

Det är väl ändå ett minimikrav på Östersundshems ledning att man gör en polisanmälan och slutar mumla om "värdegrund" och "god affärssed". Att på detta sätt gå som katten runt het gröt inger inte förtroende för bolagsledningen.

Före detta socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel