Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Överbeläggningen på psykiatrin är inte acceptabel

Psykiatrin i Östersund har förutsättningar att förhålla sig till precis som alla andra. Men vilka konsekvenser innebär det nu och i förlängningen?

Livet kan vara en hård prövning för oss alla och ibland leder livskriser till att vi behöver vård. Men hur ser det ut i verkligheten inom psykiatrin i Östersund?

Det är högt tryck och överbelastning, patienter måste dela rum, samtalsrummen nyttjas till sovplatser och under natten ligger flera patienter i allmänutrymmen.

Avdelning 1B har åtta platser (två platser på Bup) – sexton personer var det en morgon när jag lämnade rummet och kom ut på avdelningen! Det är en överbeläggning på 100 procent.

Det är inte acceptabelt. Förutsättningarna är mycket svåra för patienter och personal. Enligt personalen har det blivit en vardag som man måste förhålla sig till.

Det kan inte vara hållbart i längden för patienter och personal. Vem bär ansvaret? Det måste finnas rutiner för kvalitetssäker vård och -arbetsmiljö. Risken för felbedömningar och behandlingar som orsakar mänskligt lidande och en merkostnad för samhället är en stor riskfaktor.

Anonym patient och skattebetalare som uppskattar personalens fantastiska bemötande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel