Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Patientsäkerheten snart ett minne blott när Region JH drar ned på personalen

Häromdagen fick vi som är anställda inom regionen information att bemanningen på många avdelningar ska minska. När det redan är alldeles för få medarbetare, och när bemanningen borde höjas på grund av den vård vi bedriver. Alltså vård av sjuka människor.

Storvarsel på gång i länets sjukvård – 180 tjänster kan försvinna nästa år: ”Främst inom vården och då på Östersunds sjukhus” (6 december)

Tänker ni själva i styrelsen klä om och komma ut på avdelningarna och jobba en vecka var kanske? Kan det bidra till ökad förståelse för arbete vi bedriver? Eller är det tryggare att sitta bakom era skrivbord och komma med det ena besparingsförslaget efter det andra?

Har ni ens tänkt tanken på vem som kommer bli drabbad mest? Det är faktiskt våra patienter. Patientsäkerheten är snart ett minne blott. Vi i personalen kan inte springa fortare än vi gör.

Också anmärkningsvärt att ni under så lång tid inte lämnade ut någon information alls, men nu kommer det ena beskedet efter det andra.

Ni är verkligen inte en region att utvecklas och växa i.

Ni är däremot en styrelse som behandlar personal som skit.

Alla vi som jobbar på sjukhuset är väl insatta i den besvärliga ekonomiska situation som råder. Vi är ju inte puckade. Men det som krävs kanske att man rensar lite mer även bland er i styrelsen? Och bland konsulter och annan personal som ingen förstår vad de fyller för funktion.

Ni har gjort Region JH till en kaotisk och orolig plats att jobba på. Men lycka till i ert fortsätta arbete ned att krossa anställdas liv. För det är det ni gör. Hoppas ni sover gott på nätterna också för den delen. Skamligt!

R.E

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel