Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Plocka upp efter era hundar!

Annons

Är så less på att bo i Torvalla. Anledningen: Folk plockar aldrig upp efter sina hundar. Det ligger hundskit överallt. Hur svårt kan det vara, påsar finns billigt i storpack på Rusta och även ÖB. Det kostar inte mycket.

Går ni ute i skogen spelar det ingen roll, det är skogen. Men om era hundar gör ifrån sig på gångvägen eller vid sidan av, är det inte så svårt att plocka upp!

Visst, det händer ibland att man inte tagit med sig tillräckligt med påsar, eller rent av glömt dem, men ta för vana att ha bajspåsar i fickan eller knyt fast dem på kopplet efter varje promenad så ni får med dem.

En annan sak – låt inte era barn gå med hundar ensamma. Ett barn på 10 år har knappast kraften att hålla tillbaka en fullvuxen hund av större ras.

Häromdagen höll jag och min hund på att hamna i slagsmål med en annan för att ett barn fick gå ensam med en fullvuxen golden retriever, som han såklart inte kunde hålla tillbaka riktigt. Kunde ha slutat olyckligt på bådas parter!

Och om ni envisas med att låta era barn gå ut med hundar, så lär dem till exempel att inte låta hunden gå fritt på full koppellängd och att visa respekt mot andra hundägare. Träffar de andra människor med hundar, bör de ha för vana att ha hunden bredvid sig, så minskar riskerna för slagsmål. Ha inte hundar lösa i bostadsområden!

Det borde vara rent vett; inte alla hundar tycker om andra hundar, och det finns även personer som är hundrädda. En hund är en hund, saker kan hända! Spelar ingen roll hur stor koll ni tror att ni har.

Så kort och gott, plocka upp efter era hundar och ha dem kopplade och under uppsyn. Och låt inte era barn gå med hundar själva:

Less hundägare i övre Torvalla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons