Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Polisens beslag av Kindbergs datorer är en osannolik historia

Artikel 44 av 45
Åtalet mot Daniel Kindberg
Visa alla artiklar

Annons

Den otroliga historien om polisen och de ”upphittade” datorerna måste granskas, därför den är en av de mest osannolika historier jag hört från Östersundspolisen någonsin.

Här har alltså en ledig polis, tillika granne med Kindberg, ”hittat” datorer i ett gemensamt förråd som han av någon outgrundlig anledning trott vara stöldgods.

Polis hittade okända datorer av en slump – del i utredning om mutbrott mot Daniel Kindberg: ”Jag tänkte att det var stöldgods” (7 september)

I stället för att fråga respektive granne som utnyttjar förrådet så frågar polisen i stället ordföranden i bostadsrättsföreningen! Bostadsrätternas ordförande brukar väl knappast veta vad folk äger. Polisen tycker därmed att han har rätt att tillgripa egendomen. Från ett förråd. Här kan polisen ha gjort sig skyldig till ett brott.

Otroligt nog visade sig datorerna tillhöra Daniel Kindberg, som just nu är åtalad i årets mest uppmärksammade rättegång. Vilken oerhört sammanträffande. Vilken timing.

Här kan man lätt se hur fyndet skulle kunna gynna åklagarens bevisläge. Datorer är alltid högintressant och nyfikenheten var nog stor hos åklagarna. Jag tror polisen har genat lite väl mycket denna gång i sin iver efter bevis.

Oaktat Kindbergs eventuella skuld eller frikännande, så låter detta så osannolikt att det måste utredas. Polisen måste följa lagarna. Vem granskar egentligen myndigheterna?

Rikard Rättvis

Fotnot: Polisledningen i Jämtlands län har avböjt att kommentera insändaren.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel