Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politikerna måste gå upp i katastrofläge

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Någon politiker som brukar ta helgledigt och som tänker ta ledigt i sommar?

Ert arbete påverkar och har betydelse för den viktiga vårdpersonalens arbete och som gör att vi kan komma till rätta med den samhällskatastrof som vi nu befinner oss i. En samhällskatastrof som på många sätt riskerar att förvärras på sikt om inte rätt beslut tas.

Det är lätt att säga vad andra ska göra, men många ansvariga har bevisligen inte haft den insikten som är och har varit nödvändig. Det handlar om att ta tillvara på all den kunskap som finns, att vara på tårna och göra grundjobbet.

Ställ in helgledigheter, semestrar och gå upp i vad jag skulle likna ett katastrofläge, då kan vi komma ur krisen mycket snabbare. Det tjänar samhället på.

Det är inte lämpligt att ta lätt på situationen nu. Kanske hårda ord, men det är vad som behövs anser jag.

Det kommer att ta lång tid innan saker blir mer normala och krisen har lagt sig. Effekterna av pandemin kommer att kunna påverka oss under resten av vår livstid.

Magnus Norberg, forskarstuderande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel