Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Politikerna säger inget om framtiden för Järpen

Järpen, en gång utsedd till centralort i Åre kommun är i dag avvecklingsobjekt, politiskt sett. Tillspetsat? Ja, kanske måste ord av det här slaget användas för att få debatt i en fråga där politikerna håller tyst om vad som skett och sker med Järpen.

Jag och många med mig tycker om Järpen. Vi lever här, har haft barn i skola, trivs, men undrar mycket över vad som sker.

För en tid sedan var det en sammandragning om vad kommuninvånare tycker om de små centrum som finns i olika områden. Jag tystades ned när jag tog upp de problem som Järpen haft de senaste 15 åren och som jag trodde skulle komma fram i utveckling av Järpen.

Det mesta av stor betydelse för Järpen har flyttats ut: högstadiet till Mörsil, Swedbank och polisstationen till Åre. Jag tror att det är bara en tidsfråga innan vi mister Handelsbanken. Var i glesbygd finns två bankkontor med 2,5 mils avstånd? Järpen och Åre by.

För några år sedan ifrågasatte jag varför den nedbrunna skoldelen hade asfalterats över istället för nybyggnad. Inget svar. I dag reser sig ett trevåningshus i skolområdet! Kanske det kunnat inrymma högstadium?

Jag förstår att det byggs bostäder där det efterfrågas, typ Duved, Åre by, förskola i Mörsil. Men Järpen då?

För ett par år sedan byggdes i Järpen 16 lägenheter för äldreboende. Fantastiskt. Det är väl 20–25 år sedan något lägenhetsbygge blev till. Var finns planering för småhusbebyggelse, större lägenhetsbygge? Har politikerna några som helst tankar på utveckling av Järpen?

Vad gav det för konkreta resultat av de sammankomster som skedde i höstas?

Det finns många önskningar och förslag, men var finns de konkreta förslagen till utveckling av Järpen istället för avveckling?

Jag ser med stor förväntan på vad politiker tycker om Järpens framtid.

Torsten Lind, Järpen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel