Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Postnordaffären var inte landsbygdsvänlig

Är verkligen Centerpartiet ett landsbygdsvänligt parti? Det kan man undra när man ser tillbaka på förra näringsministern Maud Olofssons olika tokiga beslut. Dessutom vägrade hon att låta sig förhöras av KU – det går till historien.

Jag tänker närmast på hennes Postnordaffär, och förlusterna i Postnord där den danska delen gjorde en förlust på 1,47 miljarder kronor och svenska skattebetalare fick skjuta till 3,6 miljarder.

Att gå samman med danska posten var ett vanvettigt beslut. När det beslutades att postutdelningen skulle konkurrensutsättas blev det helt galet!

Det finns flera krav på Postnord som de så kallade konkurrenterna inte behöver uppfylla, de kan plocka russinen ur kakan. Bring och Citymail delar bara ut post i tätbefolkade regioner som är lönsamma, medan Postnord måste försöka serva hela landet, även landsbygd och glesbygd.

Hur lätt är det då att få lönsamhet ett företag som ska skicka ut reklam, som sorterar utskicket och lämnar ut all tätortspost till Citymail medan Postnord får ta det lilla olönsamma som blir över? Då blir de glesbefolkade regionerna förlorare!

Bondeförbundare!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel