Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: PRO: Vilka resenärer är välkomna på stadsbussarna?

Är äldre mest till besvär? Det är den känslan man får vid alla försök till kontakter med Stadsbussarna, Vy, som företaget numera heter.

Det senaste är att inte längre erbjuda listor med busstider. Nu hänvisas resenärerna till Länstrafikens app, Vy:s hemsida eller till ett telefonnummer. De som inte har den nya tekniken ska alltså varje gång man vill veta när bussen går, ringa till Vy. 

Vi konstaterar också efter ha läst en ledare i lokaltidningen att även yngre personer med god datavana har svårigheter att hitta tidtabellerna.

Tord Andersson: Ilskan över de borttagna busstidtabellerna är lätt att förstå (11 mars)

I kommunala pensionärsrådet (KPR) har vi de senaste fyra åren fåfängt försökt få gehör för äldres åsikter när det gäller stadsbussarnas tillgänglighet för rullatorburna, priser och tider men mött ett ljumt intresse för dessa frågor. Frågan vi nu ställer både till kommunen och till Vy är - vilka resenärer är välkomna på stadsbussarna?

Gertrud Nygren och Inger Breil, PROs ordinarie ledamöter i KPR Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel